Portföljuppdateringar! Mars-April 2015

För att förtydliga är det 2 portföljer som redovisas på bloggen! Ena består av bloggens huvudportfölj HundraK som investerar i fonder och svenska investeringsbolag. Andra är en renodlad aktieportfölj som investerar i enskilda bolag med hög kvalitet för ett bra pris. Ser helst även att de är översålda innan en långsiktig position tas.

HundraK Portföljen Mars 09-April 10, 2015:

Invesco Pacific Equity A Inc och Länsförsäkringar Global Index har flyttat in bland fonderna samt en ökning i Candriam Bds Emerging Mkts C USD Acc medan Alfred Berg Gambak (Norge fond) har sålts av efter funderingar. 1,8% i avgift samt en performanceavgift på 10% av värdestigningen känns helt enkelt för hög för vad man får. CS (Lux) Small&Mid Cap Eq B EUR såldes också då jag tycker att det inte finns så mycket mer att hämta i DAX. Planerar att köpa och behålla Catella Hedgefond HF samt Handelsbanken Hållbar Energi (A1 Sek) både för att minska risken och för att hållbar energi är något som kommer behövas mer och mer. Nyligen har t.ex Kina lagt ett stort ekonomiskt stödpaket till företag som fokuserar på miljöteknik och tror att det finns mycket att hämta i denna sektor.

Flyttade ut de enskilda bolagen Kone och SJR till aktieportföljen och tog in ICA Gruppen samt Svolder för att portfölj reglerna ska hållas. Detta visade sig vara ett bra val då investeringsbolagen tillsammans har gått upp ca 7.5% senaste månaden vilket gjort att HundraK äntligen ligger positivt. Att de andra fondern återhämtat från negativt är grädde på toppen och totalt är portföljen nu upp 1,2% sedan start. Inga certifikat har handlats den senaste månaden. I dagsläget är exponeringen 46% i aktier och resterande på sparkonto hos Avanza Santander (0,8%) vilket jag tycker är lagom risk och det kommer förbli runt denna nivå ett tag framöver för ha köpkraft vid eventuella nedgångar. Räntorna har kommit in samt att ISK skatten har betalats på alla konton.

Kinnevik är något som jag vill ta in i portföljen men timingen känns inte rätt, utan jag väntar på delårsrapporten som kommer den 23:e april innan beslut tas. Investor är också något jag vill äga långsiktigt men inte vågat köpa, borde ta en liten position för att sedan öka när det känns lämpligt istället för att sitta helt utanför.

Aktie Portföljen Mars 09-April 10, 2015:
Aktieportföljen har ännu en gång slagit index trots ändringar i portföljen. NP3 Fastigheter köptes in på 40,3 och nu finns totalt 8st aktier. Kone har gått upp runt 6% efter flyttningen, annars har Danske Bank och Pandora bidragit till en stor del av uppgången denna månad samt haft utdelning, visste dock inte att en skatt på 27% från utländska utdelningar tas. Värt att tänka på i framtiden men ändrar inget i portföljen. Läxa lärd! Beijer Alma har också delat ut.

Tyvärr hann jag inte öka i MQ som planerat innan en uppgång på 15% kom och faller därför tillbaka till bevakningslistan tills vidare. Beijer Alma har tappat konstigt mycket efter utdelningen och det kan vara läge att öka. Annars har det varit mycket tentor och resande den senaste tiden och har därför inte hittat fler köpkandidater men det lär ändras då nästa rapportperiod drar igång om en vecka!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2020 - Fladdermusens år. 1 miljon innan 30? Check.

År 2017 krossades jämförelseindexet

2019 - Index, vart är du? Ser dig inte från toppen!