Portföljuppdateringen! Juli-November 2015

Kvartalet kortfattat
Oron över Grekland är över men istället har vi IS att oroa oss för. Det är dock oklart hur länge det blir tyst innan vi hör från dem återigen. Även oron för Kinas ekonomi verkar mindre än den var tidigare då det ser ut att ha stabiliserat sig. USA visar goda tillväxtsiffror och den troliga räntehöjning i december närmar sig, kanske för det bättre så att alla slipper oroa sig för den. Med det sagt kanske en räntehöjning även i Sverige är nära. I längden gör en högre ränta att aktierna värderas lägre men jag tror att det kommer ta lång tid innan vi kommer upp i historiska nivåer på 3-4% - om någonsin. Värt att nämna är att börsen ännu en gång är all time high för en stor mängd bolag, både i Sverige och USA.

Rapportsäsongen för Q3 är så gått som färdig. Ett par besvikelser speciellt i industrin men i övrigt är de flesta siffrorna positiva, dock många som påverkats av den svaga kronan. Har personligen aldrig riktigt gillat industribolag och som det ser ut nu fortsätter jag att hålla mig borta från de flesta av dem.

HundraK Portföljen Juli 15 - Nov 27, 2015:
HundraK portföljen har klarat sig hyffsat bra och är stabilare än DJ world. Detta räknar inte heller pengarna som legat på räntekonto. Totalt sett är portföjen ungefär +/- 0 för i år, vilket ändå slår jämförelseindex med nästan 4%. Exponeringen ligger runt 60% då marknaden ser ganska osäker ut och väldigt många orosmoln finns - ändå är kurserna i all time high. Inga terminer eller certifikat ägs.

Aktie Portföljen Juli 15 - November 27, 2015:

Är inte många dagar där portföljen inte slår SIXPRI och totalt sett slår portföljen index med 11% bara de senaste 4 månaderna. Innehaven i aktieportföljen är just nu:
Tror starkt på alla bolagen och tycker inte någon värdering är helt orimlig. Stark tillväxt, kassa till rimligt pris och sedan är tanken att behålla och följa med på tillväxtresan samtidigt som utdelningen återinvesteras i bolagen.

För övrigt, glad Black Friday och hoppas det blir lika många fina köp som jag gjort, både i form av saker och aktier i USA genom Avanza! ;)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2020 - Fladdermusens år. 1 miljon innan 30? Check.

År 2017 krossades jämförelseindexet

2019 - Index, vart är du? Ser dig inte från toppen!