Februari, lite Q4 update & ett par intressanta rapportbolag!

Transaktioner i Februari
Nya: Volati, Castellum
Ökat: Pandora, Skandiabanken, Lifco
Sålt: Fenix Outdoor, Resurs Bank, Hexagon
Minskat: Nilörngruppen

Kommentar: 3 sålda innehav och 4 köpcase som nämns i senare stycke med förklaring.

Sålt i Fenix Outdoor då värderingen kommit upp sedan köpet och jag tror att vi ser en sidorörelse ett tag framöver för att bolaget ska komma ikapp värderingen. Skön vinst på över 30%!

Sålt Resurs Bank rapportdagen efter en sämre rapport än väntat. Inte dålig men svårt att motivera kursen. Kanske hoppar på igen i framtiden men lär inte kunna klättra mycket närmsta tiden.

Sålt Hexagon då jag köpte pga att kursen föll 20% efter häktningsorden på Ola Rolén. Som väntat har kursen kommit tillbaka och Hexagon har blivit halvdyra igen, vilket bolaget ska vara. Hoppar med all säkerhet på igen när priset är rätt.

Intressanta rapportbolag
  • Volati är en industrigrupp som förvärvar och sedan vidareutvecklar verksamheter. Bolaget bildades år 2003 och sedan 2004 har 22 förvärv gjorts. Idag ligger börsvärdet på 5 miljarder och växer med ca 30% årligen (svårt att ta ett medelvärde). Börsnoteringen var i November och det var mycket hype kring bolaget, kursen sattes då till 60kr/aktie och steg till 66 första dagen. Sedan dess har aktien handlats upp till 75 för att sedan falla ner till 66 igen vilket i min mening är ett bra pris att köpa in sig på långsiktigt. Jag hoppas kunna följa med Volatis resa under en lång tid och så länge inget händer i bolaget kan det komma att bli ett kärninnehav i portföljen.
  • Castellum är ett bolag som ofta åker in och ut i portföljen. Helt klart ett av de säkraste aktierna att äga med en hög utdelning och sjukt bra historik. När det inte finns något annat som ser bra ut åker Castellum in tills vidare. Urstark rapport och inget pekar på att det ska gå dåligt inom kommande tiden. Ett annat starkt tecken är att många bloggare har Castellum som kärninnehav och inte ändrat på åratal.
  • Pandora, danska smykesbolaget som jag tidigare nämnt, fortsätter att växa och lanserar ett aktieåterköpsprogram efter rapporten. Hur värderingen kan ligga under P/E 16 is beyond me, speciellt då tillväxten ligger runt 15%. Tankar hårt och sover lugnt om nätterna, en vacker dag ska dem upp! Hoppas du är med då!
  • Skandiabanken känner de flesta till. Dock har de bara varit på börsen i strax över ett år men klart en av bankerna som växer snabbast i norden. Helt klart värt en position i min mening bara det och jag väljer att ha Skandiabanken istället för en av de större bankerna. Danske Bank och SEB är det bästa alternativen annars - oavsett val så är bank något man ska glida med just nu.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2020 - Fladdermusens år. 1 miljon innan 30? Check.

År 2017 krossades jämförelseindexet

2019 - Index, vart är du? Ser dig inte från toppen!